Predstavnik REM-a: Pink i Hepi ispunjavaju sve obaveze, imaju sve propisane programe

Beograd, 17.05.2023. –

Načelnik Službe REM-a za nadzor i analizu Stevica Smederevac izjavio je danas da programi televizija sa nacionalnom frekvencijom u potpunosti ispunjavaju uslove koji su propisani.

Na sednici skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje koji danas razmatra Izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. do kraja marta 2023. s posebnim osvrtom na izveštavanje o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podneo REM, Smederevac je istakao da je, možda, bilo manjih problema na početku tog perioda, kada su televizije ponovo dobile dozvole.

Međutim, ulaskom u ovu godinu, prema oceni REM-a, više nije bilo problema.

„Pink je u smislu programa i žanrova ispunio sve zakonske uslove“, rekao je predstavnik REM-a i objasnio da nije propisan procenat određenih programa, kao što je dečji ili kulturni, već je bitno da ih ima.

„Pink je ispunio sve svoje obaveze, Hepi isto. Hepi ne emituje rijaliti, poslednji su bili ‘Parovi’ kojih nema godinu i po dana. Vi slušate da Pink i Hepi truju javnost svojim rijalitima“, rekao je Smederevac i više puta ponovio da to nije tačno.

Televizija B92 malo zaostaje za svojim elaboratom, kazao je Smederevac i najavio da će se sa njima razgovarati, dok je i TV Prva ispunila sve svoje obaveze.

Kad je reč o pojavljivanju Kristijana Golubovića na televizijama, Somborac je rekao da nijedan zakon ne uskraćuje građanska prava licima koja su odslužila kaznu niti da je medijima zabranjeno da im uskraćuju građanska prava.

Nakon predstavljanja izveštaja, očekuje se rasprava na Odboru za kulturu i informisanje.

Izveštaj REM-a u svom naslovu ima poseban osvrt na emitovanje nasilja na televizijama.

Izvor. Danas