NAJVIŠE NOVCA ZA DVE VALJEVSKE TELEVIZIJE I ZA DVE BEOGRADSKE FIRME IZ MEKENZIJEVE

Valjevo, 25.04.2023. –

Načelnik Gradske uprave Valjevo Nebojša Petronić potpisao je rešenje o raspodeli 10,6 miliona dinara za sufinansiranje medijskih projekata iz oblasti javnog informisanja, koje je predložila Komisija za izbor projekata.

Komisija je ocenila da će, od 35 pristiglih na konkurs, u ovoj godini iz gradskog budžeta biti sufinansirana 22 projekata iz, kako je naznačeno u konkursu, oblasti javnog informisanja.

U podeli novca iz budžeta Valjeva za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja, ove godine, najviše novca ili više od polovine ukupnih sredstava su dobile valjevske televizije V5 i Valjevo plus, i dve beogradske kompanije, čije je sedište u Mekenzijevoj 79. Ova četiri medija dobila su ukupno 6,7 miliona, od toga 3,5 miliona dinara opredeljeno je Televiziji V5 za projekat “Tešnjar-jezgro modernog Valjeva” i dva miliona dinara Televizije Valjevo plus za projekat “Polet mladosti”.

Informativno preduzeće Radio Valjevo doo Beograd, Ulica Mekenzijeva 79, čiji je direktor Zoran Majdak, za projekat “Kulturno blago Valjeva” dobilo je 800.000 dinara. Beogradsko preduzeće In Network solution, koje je izdavač portala Kolubarski.info, sa sedištem na istoj adresi Ulica Mekenzijeva 79, i sa istim direktorom Zoranom Majdakom, dobilo je 400.000 dinara za projekat “Valjevo za sve”.

Prema predlogu Komisije, ove godine najviše odabranih za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja je iz Valjeva. Pored televizija V5 i Valjevo plus, novac za sufinansiranje projekata opredeljen je za  još 15 valjevskih preduzeća, preduzetnika i udruženja.

Veb portal Vamedia Slavica Savić Vujanac PR, za projekat “Efekti” dobio je 500.000 dinara, RTV Marš za projekat “Da li Valjevo” 500.000 dinara, Kolubarske d.o.o. osnivač Internet novina Kolubarske.rs za projekat “Budžet Valjeva u fokusu” dobile su 300.000 dinara.

Po 250.000 dinara dobili su: Radio 014 za projekat “Od tebe zavisi”, Nenad Kudić PR veb portali Media art group, osnivač portala Va014. info, za projekat “Kulturni resursi u funkciji turizma”, Bojan Jovanović PR Agencija za izradu veb portala “Titan web design”, osnivač portala Valjevskaposla.info, za projekat “Vazduhograf 2”.

Po 200.000 dinara dobili su: Radio pravoslavne eparhije valjevske Istočnik, Nebojša Bojanić PR novinaska agencija za projekat “Mentalno zdravlje je društveni kapital”, MG Gold pres, osnivač portala Valjevo na dlanu, za projekat “Za bolje sutra” i Dragan Krunić PR Krunić foto Objektiva.rs za projekat “Život socijalno osetljivih populacija stanovništva 2”.

Po 150.000 dinara dobili su: Slađana Stevanović PR veb portali – Patakonline za projekat “Reci ne nasilju”, Studio za ples i zabavu Studio M, Ljubiša Milutinović, preduzetnik, za projekat “Dok god Drina teče, ćirilicom pišem” i Snežana Lazarević preduzetnik veb portali – Lagrande za projekat “Gradac kolevka ekologije”.

Po 100.000 dinara dobili su: Udruženje privrednika i poljoprivrednika Srbijanka za projekat “Doživi Valjevo” i Miloš Lazić preduzetnik Agencija za veb usluge Cyber team za projekat “Divčibare info”.

Novac iz budžeta Valjeva dobile su još tri beogradske kompanije

Beogradska Adria media group, koja je u vlasništvu Igora Žeželja, izdavač Kurira, za projekat “Kapitalne investicije Valjeva i njihov značaj za lokalnu zajednicu” dobila je 200.000 dinara.

 Beogradska preduzeća Sams group, osnivač portala Valjevski.rs za projekat “Valjevske vesti” i Brainz za projekat “Upoznajte genijalce Valjeva” dobila su po 100.000 dinara. 

Među 13 projekata, koje je Komisija načelniku Gradske uprave predložila da ne budu sufinansirani iz budžeta Valjeva, su dva iz Valjeva: “Kultur(n)o Valjevo”, sa kojim je konkurisalo Privredno društvo Vojvoda 1914  i “Kako nastaje i kako treba da nestaje medicinski otpad u lokalnoj zajednici”, Udruženja građana Dijalog. 

Komisija

Tročlanu Komisiju za izbor projekata iz oblasti javnog informisanja, koji će biti sufinansirani iz budžeta Valjeva, činili su novinari: Milijan Nikolić, Dragan Mandić i Dragica Stanojčić.

Izvor: Kolubarske