REM sutra dodeljuje nacionalne frekvencije. Vlasnik Kurir TV Igor Žeželj traži izuzeće Judite Popović

Beograd, 28.07.2022. –

Vanredna sednica Saveta REM-a na kojoj će biti odlučeno koje televizijske i radio stanice dobijaju nacionalnu frekvenciju zakazana je za sutra, 29. jul, u 11 sati. Odluka će biti odmah objavljena na sajtu Regulatornog tela za elektronske medije.

Devet članova Saveta REM-a odlučivaće tajnim glasanjem. Cenzolovka saznaje da odluka neće biti javno obrazložena, ali će najverovatnije biti poznato koliko su glasova dobili pobednici. Minimum glasova koje treba da dobije budući vlasnik nacionalne frekvencije jeste šest, odnosno odluka mora biti doneta dvotrećinskom većinom.

Za četiri televizijske frekvencije konkurisalo je 14 televizijskih kuća: Pink, Hepi, Nova S, N1, Prva, B92, TV Tanjug, Kurir TV, Kopernikus, TV K1, TV2, Vesti, BK i Una.

Za četiri radijske frekvencije konkurisalo je sedam radija: Radio S, Radio Balkan, Radio Neven, Nacionalni radio Puls Grocka, Play radio, Radio S i Hit Music FM.

Pred sutrašnju sednicu u REM je stigao zahtev za izuzeće članice Saveta Judite Popović, koja je za Cenzolovku potvrdila da će Savet REM-a odlučivati o tome da li je opravdan taj zahtev Igora Žeželja, vlasnika Adrija medija grupe (izdavača Kurira i Kurir TV).

Naime, Žeželj je to tražio povodom teksta koji je objavila Cenzolovka, a u kome je Judita Popović otkrila da ju je Žeželj opsovao prilikom predstavljanja svoje vizije o Kurir TV na nacionalnoj frekvenciji.

„Ne očekujem da Žeželjev zahtev bude usvojen. To je jedan apsurd i svojevrstan kopernikanski obrt, jer umesto da ga tužimo mi, jer on je uvredio i opsovao ceo REM, Žeželj tuži mene i traži moje izuzeće iz postupka odlučivanja o frekvencijama”, rekla je Judita Popović za Cenzolovku.

Ona je potvrdila da ima podršku članova Saveta REM-a, a da su svedoci predsednica Olivera Zekić i tehničko lice iz takozvane gluve sobe, koje je čulo psovku, iako ona nije tonski zabeležena, kao što je Cenzolovka već pisala.

Izvor: Cenzolovka