Niško Osnovno tužilaštvo neće goniti napadače na novinara N1

Niš, 28.07.2022. –

Osnovno javno tužilaštvo iz Niša odlučilo je da ne pokrene postupak protiv radnika Javno-komunalnog preduzeća Naisus, koji su 21. februara napali novinara N1 Milana Stojanovića dok je bio na svom radnom zadatku.

Da „nema mesta pokretanju krivičnog postupka“ protiv radnika Naisusa, odnosno, gradskog vodovoda, Tužilaštvo je Stojanovića obavestilo poštom. Naveli su da „nakon preduzimanja svih radnji, prikupljanja obaveštenja od svih učesnika u kritičnom događaju i svih drugih radnji u pretkrivičnom postupku“, nisu došli do saznanja „da su upućene reči pretnje napada na život ili telo“.

Podsećamo da je Milan Stojanović, na zahtev Tužilaštva, snimak većeg dela incidenta predao policiji, koja je odmah posle napada, na licu mesta kolegu obavestila da će svi učesnici biti opomenuti zbog remećenja javnog reda i mira, uključujući i njega. Dan kasnije, pozvali su ga na razgovor iz Osnovnog javnog tužilaštva.

Stojanovića su, podsetimo, radnici vodovoda najpre pokušali da oteraju sa ulice. Potom su mu prišli, opkolili ga i uz viku i pretnje, pokušali da ga nateraju da prestane sa snimanjem, ali i da ga legitimišu. Stojanović je tada pozvao policiju, koja je potom dežurala u cilju zaštite ekipe N1 od ponovnog napada, sve vreme dok je snimanje, na neobeleženom gradilištu nasred kolovoza trajalo.

Obaveštenje koje je dostavljeno novinaru N1 iz Niša, potpisao je zamenik javnog tužioca Vladimir Stanojević.

Izvor: N1