Olivera Zekić: Vulin je prikazao fotografije edukativnog karaktera

Beograd, 19.07.2021. –

Predsednica Saveta REM-a povodom jezivih slika obezglavljenih tela koje je sinoć na Pinku pokazivao ministar Aleksandar Vulin

Ministar unutrušnjih poslova Aleksandar Vulin sinoć je gostujući u Hit tvitu na televiziji Pink pokazao jezive fotografije žrtava kriminalne grupe Veljka Belivuka, čime je ponovo zgrožena javnost u Srbiji.

Kada je slične fotografije prvi put pokazao lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić, javnost je tražila hitnu reakciju Regulatornog tela za elektronske medije, ali je ona izostala.

Na pitanje da li će REM ovoga puta reagovati, predsednica Saveta tog tela Olivera Zekić kaže za Danas da se pre jeseni to neće znati, kao i da su prema njenom  mišljenju, prikazane fotografije “edukativnog karaktera”.

– REM je na redovnoj letnjoj pauzi, što zapravo znači da nemamo redovna zasedanja do jeseni. Da li ćemo kao Savet reagovati, zavisi od izveštaja

Službe za nadzor i analizu. Što se mog ličnog stava tiče, on je nepromenjen i glasi – kao što nikad ne bih zabranila i sankcionisala emitovanje scena stravičnih ratnih zločina, bilo da su počinjeni  Jasenovcu, Bratuncu ili na Kosovu, tako nikad ne bih zabranila ni prikazivanje ovih fotografija, jer široka javnost mora da bude upoznata sa aktuelnom situacijom u zemlji i opravdanošću borbe protiv kriminala – ističe Zekić. Prema njenom mišljenju, fotografije su edukativnog karaktera “i treba i da uznemire i opomenu, kako bi svi shvatili koliko je neophodno boriti se protiv toga”.

Izvor: Danas