Ponovo odbačena krivična prijava Lidije Valtner

Beograd, 28. april 2018. godine –

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu ponovo je odbacilo krivičnu prijavu novinarke lista “Danas” Lidije Valtner koju je podnela protiv tri osobe zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti 31. maja 2017. tokom inauguracije predsednika Republike ispred Doma Narodne skupštine.

Njenu prijavu tužilaštvo je odbacilo prvi put zajedno sa krivičnim prijavama još šest osoba u novembru prošle godine, ali je Više javno tužilaštvo u decembru usvojilo prigovor njenih branilaca protiv te odluke i dalo nalog da Prvo osnovno tužilaštvo sasluša osumnjičene S. S., G. F. i V. M. kao i da ispita Lidiju Valtner na sve okolnosti tog slučaja.

U saopštenju tužilaštvo precizira da je danas donelo rešenje kojim je odbačena krivična prijava Lidije Valtner od 2. juna 2017. godine protiv S. S., G. F. i V. M. zbog krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti jer je tužilaštvo nakon sprovedenih dokaznih radnji „utvrdilo da ne postoji osnov sumnje da su prijavljeni izvršili navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“.

Nakon razmatranja svih dokaza, izvedenih kako u ponovljenom tako i u prethodnom postupku, utvrđeno je da ne proizilazi osnov sumnje da je bilo ko od osumnjičenih na bilo koji način ugrozio sigurnost oštećene pretnjama da će napasti njen život ili telo, ukazalo je tužilaštvo.

Itzvor: Cenzolovka