Presuda Apelacionog suda kojom su pravosnažno oslobođeni okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije

Beograd, 12.02.2024. –

Objavljujemo kompletnu presudu Apelacionog suda u Beogradu kojom su usvojene žalbe okrivljenih za ubistvo Slavka Ćuruvije i ukinuta presuda Odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu kojom su osuđeni na ukupno 100 godina zatvora.

Apelacioni sud u presudi tvrdi da nije bilo dovoljno dokaza koji bi pouzdano potvrdili da su okrivljeni bivši funkcioneri Resora državne bezbednosti – Radomir MarkovićMilan Radonjić RadonjićMiroslav Kurak Ratko Romić izvršioci krivičnog dela ubistva novinara i izdavača Slavka Ćuruvije i da „nisu na nesumnjiv način dokazani navodi optužbe“.

„Skandal je to što Apelacioni sud ne samo što donosi oslobađajuću presudu za optužene za ubistvo Ćuruvije, nego ide korak dalje, radi ono što niko od njih ne traži da bi opravdao rad Službe“, rekao je povodom objavljivanja oslobađajuće presude 2. februara advokat porodice Ćuruvija Slobodan Ružić.

Svoju tvrdnju dokazuje tvrdnjama Apelacionog suda u presudi da je praćenje Ćuruvije do samog ubistva bilo zakonito i uobičajeno.

„To je direktno suprotno nedvosmislenim dokazima“, kaže Ružić.

O brojnim nelogičnostima i tendencioznim interpretacijama izjava svedoka i dokaza izvedenim u ovom postupku detaljnije u analizi presude koju će SĆF objaviti u sutra.

Presudu možete preuzeti OVDE.

Izvor: SĆF