Ponovo ubačeni leci u dvorište N1

Beograd, 08.02.2024. –

Nepoznate osobe ubacile su danas ponovo letke u dvorište Televizije N1.

Na lecima su fotografije Marinike Tepić iz Stranke slobode i pravde, Pavla Grbovića iz Pokreta slobodnih građana, kao i kopredsednika stranke Zajedno Nebojše Zelenovića i profesorke Biološkog fakulteta Biljane Stojković, sa šlemovima i kapama i natpisom „Kvislinzi“.

Ljude iz opozicije koji su danas bili u Strazburu kada je Evropski parlament doneo rezoluciju o izborima u Srbije, prozvala je i premijerka Ana Brnabić na društvenoj mreži Iks.

Ovo nije prvi put da se u dvorište N1 ubacuju leci protiv opozicije ili protiv novinara naše televizije.

Krajem decembra prošle godine, ubačeni su leci na kojima je pisalo „Revolucija nikad više“. Na njima su se nalazile fotografije Marinike Tepić i Dragana Đilasa uz rečenicu „žele novi 5. oktobar“. Kao autori letaka potpisan je pokret Naši.

I početkom septembra prošle godine u dvorište TV N1 ubačeni su leci.

Ovog puta, na nekoliko desetina pamfleta, koji su sa ulice ubačeni preko ograde dvorišta televizije, ispisan je natpis „Kurtijeva opozicija“ uz sliku Aljbina Kurtija i slike lidera opozicije kojima su na glave stavljene kape sa albanskom zastavom.

Sredinom marta 2023. u dvorište N1 ubačeni su posteri u vezi sa Ratkom Mladićem. Na njima je bio ispisan natpis „Sloboda za Ratka Mladića“ sa njegovom fotografijom u vojničkoj uniformi, uz potpis Konzervativni Pokret „Naši“.

Izvor: N1