Višnja Aranđelović (REM): Poslednjih dana razmišljam skoro samo o ostavci. Ovo nisu stvari koje se rešavaju na ulici

Beograd, 08.06.2023. –

Naravno da razmišljam o ostavci. Poslednjih dana skoro da ni o čemu drugom i ne razmišljam, kaže Višnja Aranđelović, članica Saveta REM-a, nakon što je ostavku podnela Judita Popović, a mesec dana posle masovnih protesta građana i poziva udruženja kojima se traže ostavke članova Saveta.

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Višnja Aranđelović na pitanje Cenzolovke da li razmišlja o ostavci u ovom telu, nakon mesec dana masovnih protesta „Srbija protiv nasilja”, čiji je jedan od zahteva raspuštanje trenutnog Saveta, te poziva 12 udruženja građana članovima Saveta da podnesu ostavke, kaže:

„Naravno da razmišljam o ostavci. Poslednjih dana skoro da ni o čemu drugom i ne razmišljam. Ali uvek dođem do istog zaključka: ovo nisu stvari koje se rešavaju na ulici. To kažem uz dužno poštovanje ogromnom broju ljudi koji u Beogradu protestuju protiv vlasti. A što se tiče nevladinih organizacija – na njihov apel sam potpuno ravnodušna. U REM-u sam se borila da se ograniči vreme emitovanja rijaliti programa. U tome, na žalost, nisam bila uspešna. Ali neću nikom dozvoliti da me zbog toga proglašava odgovornom za masovna ubistva u Srbiji.”

Višnja Aranđelović postala je članica Saveta REM-a u februaru 2020. godine, a izabrana je iz reda kandidata koje predlažu udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara u Srbiji zajedničkim dogovorom.

U vreme kada je izabrana u Savet bila je članica Uprave Udruženja novinara Srbije (UNS). Došla je na upražnjeno mesto koje je pre toga ispred novinarskih udruženja zauzimala Gordana Suša iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Prva i za sada jedina dosadašnja članica Saveta REM-a koja je podnela ostavku u ovom telu je Judita Popović.

Izvor: Cenzolovka