Sedam dana nakon tragedije: Pink emitovao film o masovnom ubistvu u školi

Beograd, 11.05.2023. –

Televizija Pink emitovala je u noći između 9. i 10. maja američki film “Život pred očima” o masovnoj pucnjavi u školi.

Ivan Ivanović, autor emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ na TV Nova S, upitao je na Tviteru rukovodstvo TV Pink zašto su se odlučili da emituju film sa takvim sadržajem, samo nekoliko dana nakon masovnog ubistva u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

„Zašto nam ovo radite? Ovaj film dok još uvek sahranjujemo žrtve?! Bez obzira da li je istina da je K.K. ovo gledao noć pre ili nije. Dugujete nam objašnjenje da li je ovo vaša glupost ili bolest? Kako vas nije sramota? Je l’ ideja da molimo da vratite zadrugu“, upitao je Ivanović.

Reč je o američkom filmu „Život pred očima“ (The Life Before Her Eyes) iz 2008. godine, sa Umom Turman i Evan Rejčel Vud u glavnim ulogama, a koji govori o sećanju na masovnu pucnjavu u jednoj američkoj školi koje proganja glavnu junakinju.

Prethodno je na Pinkovom internet portalu objavljen tekst u kom je Ivanović optužen da je „lažni moralista“, jer kritikuje učesnika rijalitija „Zadruga“ Zvezdana Slavnića koji je svojevremeno zbog ubistva osuđen na deset godina zatvora, a u jednoj svojoj emisije je ugostio glumca Žarka Lauševića koji je takođe služio zatvorsku kaznu zbog ubistva.

„Zašto ovo Željko Mitroviću? Nikada u životu nisam reč rekao o Zvezdanu Slavniću. Zašto radiš ovo“, reagovao je Ivanović na Tviteru.

Podsetimo, Srbiju su prošle nedelje potresla dva masovna ubistva u samo dva dana. U sredu, 3. maja, je K.K. (13), učenik sedmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, vatrenim oružjem usmrtio osmoro đaka i školskog čuvara, a ranio još sedam osoba.

Narednog dana je U.B. (21) najpre pucao u selu Dubona, a zatim u Malom Orašju i selu Šepšin kod Mladenovca. Usmrtio je osam osoba, a ranio 14.

Izvor: N1