Olivera Vladković u UNS-u razgovarala sa Ninom Brajovićem o problemima OK radija

Vranje, Beograd, 27.07.2022. –

Urednica OK radija Olivera Vladković je sa generalnim sekretarom Udruženja novinara Srbije (UNS) Ninom Brajovićem u UNS-u razgovarala o pretnjama koje je dobijala, nelegalnom objektu kraj zgrade OK radija, zaziđivanju prozora i uništavanju prostorija ove medijske kuće kao i o sudskim postupcima u vezi s tim.

„Udruženje novinara Srbije je 8. jula detaljno obavestilo Sektor za inspekcijski nadzor Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture o slučaju nelegalne gradnje i zaziđivanja prozora redakcije OK radija i tražilo odgovor na pitanje ‘Šta sledi ukoliko se nijedna firma u Vranju ne prijavi na novi poziv za rušenje nelegalnog objekta kraj OK radija?‘ Nažalost, odgovor još uvek nismo dobili“, istakao je Brajović.

Olivera Vladković je rekla da joj u skorije vreme nisu stizale pretnje i da se oseća bezbedno, jer Dejan Nikolić Kantar nije na slobodi. Olivera Vladković će kao oštećena strana biti saslušana na sudu sredinom avgusta zbog materijalne štete koja je naneta OK radiju.

Na sajtu UNS-a je 16. juna objavljen tekst o tome da su predstavnici Stalne radne grupe za bezbednost novinara posetili OK radio, nakon što su prostorije ove medijske kuće isprskane farbom, a prozori na njoj zazidani. Sem toga, u tekstu je pisano o pretnjama sa kojima se Olivera Vladković suočavala, jer je odbila da potpiše saglasnost za izgradnju nelegalnog objekta uz zgradu OK radija.

Nelegalni objekat je trebalo da bude srušen 29. juna, ali je firma „Polet“, koja je trebalo da izvrši rešenje građevinske inspekcije, dan ranije poslala obaveštenje da je „sprečena da pristupi rušenju“. Nakon toga, na novi tender se nije javila nijedna firma koja bi uklonila nelegalni objekat.

Izvor: UNS