Odbrana Koluvije razmatra nove tužbe protiv novinara

Beograd, 16.11.2021. –

Pravni tim Predraga Koluvije, prvookrivljenog u predmetu Jovanjica, podneće tužbu protiv svih medija koji se budu ogrešili o Zakon o javnom informisanju, rekao je za Danas Koluvijin branilac, advokat Svetislav Bojić.

Bojić dodaje da se u pravnim timu Predraga Koluvije vodi diskusija da li protiv pojedinih novinara treba podneti krivičnu prijavu zbog ometanja pravde zbog korišćenja termina “narko-bos” i “najveća plantaža marihuane u Evropi”. Kako naglašava, sam Predrag Koluvija nije saglasan da se podnose krivične prijave.

– Mi nemamo ništa protiv medija, ali imamo protiv određenih novinara koji iznoseći netačne informacije ometaju pravdu i time stvaraju pograšnu predstavu u javnosti. Ja bih kao advokat bio najsrećniji kada bi suđenje Predragu Koluviji bilo uživo prenošeno na bilo kojoj televiziji. Nama bi najviše koristilo da narod može da vidi kako stvarno izgleda taj sudski postupak, navodi Bojić, dodajući da niko, pa ni mediji, ne bi smeli da budu iznad zakona.

Predrag Koluvija je, podsetimo, nedavno podneo tužbu protiv istraživačkog portala Krik i njegovog urednika Stevana Dojčinovića. Koluvija je zbog povrede ugleda i časti u tužbi tražio od Krika naknadu od 400.000 dinara jer su u tekstu koristili termin “optuženi narko-bos”. Više novinarskih udruženja ovu tužbu okarakterisalo je kao vid pritiska na portal Krik i slobodno izveštavanje.

Izvor: Danas