Koluvija tužio KRIK jer ga je u vesti nazvao „optuženi narko-bos“

Beograd, 02.11.2021. –

Predrag Koluvija, kome se sudi da je šef kriminalne grupe koja je proizvela više od tonu i po marihuane na imanju “Jovanjica”, podneo je tužbu protiv Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) i urednika Stevana Dojčinovića jer je u vesti o sudjenju nazvan “optuženi narko-bos”, preneo je KRIK.

Koluvija, vlasnik kompanije „Jovanjica“ na čijim je plantažama nađena velika količina droge, u tužbi tvrdi da je KRIK prekršio pretpostavku nevinosti izveštavajući sa sudjenja, navodi da nije vlasnik plantaže marihuane i traži da mu se isplati 400.000 dinara na ime duševnih bolova.

„Predrag Koluvija nije optužen da je ‘narko-bos’, krivični zakonik ne poznaje ovo krivično delo, niko nema pravo da ga tako naziva pre pravosnažne presude. Objavljivanjem ovakvih tvrdnji podstiče se mržnja prema tužiocu (Koluviji)“, navodi se u tužbi.

Dojčinović je istakao da KRIK poštuje sve profesionalne standarde novinarstva i navodi da postoji mogućnost da će Koluvija podneti još tužbi kako bi izvršio pritisak na taj portal.

Vest „Zakazan početak sudjenja za ‘Jovanjicu 2′“ zbog koje Koluvija tuži KRIK, objavljena je sredinom aprila ove godine, a Dojčinović je istakao da je rok da se podnese tužba šest meseci od objavljivanja teksta.

„Nakon toga, objavili smo niz drugih vesti o njemu i pretpostavljam da će nas tužiti i zbog njih. Ovo je pritisak Koluvije na naš portal kojim verovatno želi da nas natera da odustanemo od daljeg izveštavanja i istraživanja slučaja ‘Jovanjica’“, ocenio je urednik portala KRIK.

Izvor: N1