Novinari N1 ometani, vređani i gađani jajima na skupu antivaksera u Beogradu

Beograd, 18.09.2021. –

Skup antiglobalista i antivaksera u centru Beograda zvanično je završen i većina učesnika se razišla, ali je nekoliko desetina njih ostalo na raskrsnici Kneza Miloša i Nemanjine ulice, odnosno na Savskom trga, gde je došlo do incidenata. Grupa demonstranata, predvođena raščinjenim monahom Antonijem zasula je jajima kordon policije u Nemanjinoj, i tom prilikom je pogođen i reporter N1 Filip Lukić. Prehodno su pripadnici tzv. “narodne patrole” ometali reporterku N1 Vanju Đurić, ometali je i sprečavali je da se uključi u program, zbog čega je reagovala policija.

Policijski kordon na raskrsnici Nemanjine i Kneza Miloša sprečava učesnike antivakserskog protesta da se približe parku Manjež u kojem se održava žurka povodom Beograd Prajda.

Grupa demonstranata, predođena raščinjenim monahom Antonijem, u jednom trenutku je zasula kordon policije jajima i tom prilikom je pogođen i novinar N1 Filip Lukić.

Nakon kraktog komešanja, policija je po drugi put večeras privela raščinjenog monaha Antonija koji je tom prilikom ekipi TV N1 dobacio da su „promoteri bele kuge“.

Deo učesnika antivakserskog protesta se nakon završetka skupa zadržao na Savskom trgu, gde su pripadnici tzv. „narodne patrole“ ometali novinarku N1 Vanju Đurić, upućivali joj uvrede i sprečavali je da se uključi u program.

Reagovala je policija koja je okružila našu novinarku i omogućila joj da neometano obavlja svoj posao.

Opširnije o protestu antiglobalista i antivaksera u Beogradu, čitajte u našoj posebnoj vesti.

U Beogradu je večeras održana i Parada ponosa, o čemu možete više čitati u našem BLOGU UŽIVO.

Izvor: N1