Odlaganje ročišta kao normalna stvar u slučaju Nenada Živkovića

Pančevo, 16.09.2021. –

Još jedno ročište po tužbi novinara Nenada Živković protiv sajta „epnacevo.rs“ i odgovornog lica Aleksandra Čupića nije održano zbog zdravstvenih problema okrivljenog. Ovo je peti put kako je on odsutan zbog sličnih problema.

Naime, okrivljenom se nije pojavio niko od branitelja, međutim, sudu su dostavljeni nalazi spacijaliste iz psihijatrijske bolnice Vršac, da je gospodin Čupić pod terapijom i da nije u stanju da prisustvuje.

No, tužba je podneta zbog „povrede ugleda i časti“, a zbog „pretrpljenih duševnih bolova“ na ime nematerijalne štete, a zatražena je naknada od 500.000 dinara. Nenad Živković je inače po dva puta tužio izdavača portala „epancevo“ i njegovog urednika, ali i RTV Pančevo, jer je serija priloga o njemu osim u februaru, emitovana i narednih meseci.

Pančevački novinar je podigao tužbu protiv pomenutog portala jer su na njemu tokom februara 2019, objavljeni tekstovi u kojima je on nazvan „smradom, lažnim opozicionarom, opsesivnim materijalistom, učenikom špijuna, promoterom nasilja“.

Zbog ovih tekstova Savet za štampu je četiri puta javno opomenuo portal epancevo.rs, piše Cenzolovka.

Sledeće ročište je zakazano za 16. decembar sa početkom u 10 časova.

Izvor: NUNS