Stigla opet tužba direktora Milenijum tima protiv urednice JUGpressa

Leskovac, 11.08.2021. –

Na adresu glavne i odgovorne urednice Regionalne informativne agencije JUGpress Ljiljane Stojanović stigla je nova tužba za duševni bol direktora Milenijum tima Ivana Bošnjaka i Stojana Vujko.

U saopštenju JUGpressa, navodi se da je tužba potpuno ista kao ona koju je Stojanović već preuzela u Višem sudu u Beogradu, nosi isti broj i odnosi se na izveštaj sa konferencije za novinare Narodne stranke u Vranjskoj Banji vezane za kupovinu tamošnjeg hotela.

I ovde Bošnjak i Vujko traže nadoknadu od dva miliona dinara.

„Tužba je poslata 29. jula i praktično pokazuje da je saopštenje od 19. jula, u kome je Milenijum tim tvrdio da će smanjiti odštetni zahtev na 100 evra po tužbi, običan spin, ili što bi se narodski reklo, lažovka. Ključno je pitanje zašto je potpuno istovetna tužba poslata i da li je to, zapravo, klasično zaplašivanje redakcije JUGpressa i glavne i odgovorne urednice. I ko plaši, Bošnjak i Vujko ili Viši sud u Beogradu?“, navodiJUGpress.

Nešto kasnije reagovala je ova kompanija, navodeći da su predali sudu podneske da se svi tužbeni zahtevi prema medijima smanje na 100 evra. Dinamika kojom će podnesci za smanjenje visine tužbenih zahteva biti dostavljeni tuženim medijima zavisi od ekspedicije suda, a ne od kompanije Milenijum tim, dodaje se u saopštenju.

Privatna beogradska kompanija Milenijum tim već je tužila Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije , koji je osnivač Regionalne informativne agencije JUGpress, i glavnu i odgovornu urednicu Ljiljanu Stojanović bukvalno samo zato što su radili svoj posao, objavili su izveštaje sa press konferencija Narodne stranke u Leskovcu i Vranjskoj Banji.

„Zanimljivo je da su sa press konferencije Narodne stranke u Leskovcu izveštavali skoro svi lokalni mediji u ovom gradu ali je tužen samo JUGpress“, navodi se u saopštenju.

Stojanović ističe da ova kompanija traži odštetu od ukupno 200.000 evra za ove dve tužbe a zanimljivo je da nisu poslali nikav demanti pre toga, kao što to predviđa Zakon o javnom informisanju.

Nakon toga Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije i Ljiljanu Stojanović tužila su i dvojica direktora, Ivan Bošnjak i Stojan Vujko, za “duševni bol” zbog izveštaja sa press konferencije u Vranjskoj Banji, sa zahtevom za naplatu za taj bol do dva miliona dinara.

Molenijum tim je tužio, sem JUGpressa, i portal Info Vranjske , Danas, N1, Njuzmaks Adria, portal nova.rs. Ne davimo Beograd i portal Srbin info.

Izvor: N1