Novoizabrani član Saveta REM-a potpisnik peticije za odbranu Vučića

Novi Sad, 25.07.2021. –

“Vukašinović dopustio sebi da se na najgrublji način politički javno opredeli i tako spašavajući Vučićev ugled najteže povredi već ozbiljno narušeni ugled REM-a“

Među potpisnicima peticije za za odbranu ugleda predsednika Srbije našlo se i ime novoizabranog člana Saveta REM-a Miodraga Vukašinovića, saopštio je danas pokret „Ćale ovo je za tebe“ i zatražio da ovaj novosadski novinar zbog toga podnese ostavku.

„Postavljamo pitanje kako je moguće da se član Saveta REM-a, koga obavezuje Zakon o elektronskim medijima i Kodeks ponašanja članova Saveta REM-a, našao na zajedničkoj listi u društvu opskurnih likova i da zajedno sa njima učestvuje u pokušaju povezivanja nezavisnih medija sa kriminalom i rušenjem ustavnog poretka Srbije“, navodi se u saopštenju.

Ovaj pokret je postavio i pitanje kako je moguće da u jeku pregovora sa evroparlamentarcima o poboljšanju uslova za funkcionisanje političkog sistema u Srbiji Vukašinović „dopusti sebi da se na najgrublji način politički javno opredeli i tako spašavajući Vučićev ugled najteže povredi već ozbiljno narušeni ugled REM-a“.

Pokret se zapitao i kako je moguće da je organizator i inicijator peticije Aleksandar Đurđev, poznat po najgrubljim napadima na novinare.

Đurđev je predsednik Instituta za političko umrežavanje i bivši oštri kritičar Vučićevog režima, a danas pokrajinski poslanik SNS-a.

Pokret je podsetio da je postao poznat kada je kao odbornik u Skupštini grada Novog Sada napao i ponižavao konobara u Skupštini koga je optužio da je pokušao da ga otruje.

O ovom slučaju je tada pisala novinarka Ana Lalić koju je Đurđev zbog toga optužio da je agent hrvatske obaveštajne službe.

Izvor: Autonomija