Održan sastanak urednika RTS-a i RTV-a sa strankama o izbornim uslovima

Beograd, 14.06.2021. –

Bilo je žestoko, ali nešto se polako pomera, kazao je za danas.rs predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović večeras komentarišuđi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca, na kom su učestvovali urednici javnih servisa Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Sastanak je počeo nešto posle 13 časova, trajao je dva i po sata, a ni satima kasnije nema vesti o eventualnim rezultatima skupa koji je Obradović ocenio i kao “najdužim i najtežim do sada”.

Predstavnici opozicije su izneli primedbe, i tražili veće prisustvo u politčkim sadržajima javnih servisa, kaže on i očekuje da će do kraja meseca Radna grupa dobiti odgovore RTS i RTV i “rešiti ova pitanja”.

O sastanku nema informacije ni na zvaničnom sajtu Skupštine koja vodi taj dijalog.

Kako je javio RTS, u ime te kuće došli su urednici Nenad Lj. Stefanović i Zoran Stanojević, a za RTV-a Nenad Ćaćić i Željka Petrović.

Oni su razgovarali sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem, funkcioneri SNS-a Vladimirom Orlićem i Dejanom Đurđevićem, te predstavnicima opozicije Boškom Obradovićem (Dveri), Sašom Raduloviće, (DJB), Milanom  Stamatovićem (Zdrava Srbija), Dejanom Šulkićem (DSS), Milicom Đurđević (ZavetniciI i Aleksandrom Šešeljem (SRS).

Tema sastanka o medija, naveo je RTS u današnjoj vesti, najvažnija je za predstavnike opozicije, pa su zato prethodni sastanak, na kojem je dogovoreno prisustvo urednika javnih servisa, ocenili kao konstruktivan.

Tada je navedeno i da je važno da se ravnopravan medijski tretman dobije ne samo u toku kampanje već najmanje šest meseci pre prvih sledećih izbora.Teme o kojima se razgovara u Skupštini Srbije tiču se medija, izbornih procedura, finansiranja političkih aktivnosti, funkcionerske kampanje, a tu je i pitanje izbornog dana, kontrole izbornog procesa, u smislu sprečavanja određenih manipulacija, dodaje RTS.

Izvor: Danas