Milenijum tim tužio Info vranjske zbog izveštaja sa konferencije za novinare

Vranje, 05.04.2021. –

Beogradska kompanija “Milenijum tim” tužila je portal Info Vranjske i glavnog urednika Sašu Stojkovića pred Višim sudom u Beogradu zbog navodne povrede ugleda i zatražila odštetu od 100.000 evra, odnosno 11,75 miliona dinara, saopšteno je danas.

Kako je taj portal objavio, tužba Višem sudu upućena je 24. marta, a tiče se teksta objavljenog na tom portalu pod nazivom “Jeremić: ‘Millennium team’ jedan od najvećih asova korupcije”.

“U tužbi se taksativno iznose razlozi zbog kojih se tuže Info Vranjske, ali se svi svode na isto: izveštavanje Info Vranjskih sa konferencije za novinare koja je održana 7. februara 2021. godine, na kojoj su govorili predsednik i potpredsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić, kao i lokalni lider partije Djordje Ristić”, navodi se.

Portal dodaje da se tužba isključivo odnosi na stavove koje su izneli ljudi iz Narodne stranke.

“Info Vranjske su tužene, uz traženje astronomske odštete, verovatno samo zato što su profesionalno radile svoj posao, i prenele isključivo ono što je rečeno na terenu, i kasnije u podkastu koji je naš urednik uradio sa Vukom Jeremićem”, dodaje se.

Urednik Info Vranjskih Saša Stojković rekao je da je reč o novom pritisku na taj portal koji ne bi smeo da izazove bilo kakve pravne posledice, ako je Srbija pravna država.

“Ne plašimo se, ne menjamo uredjivačku politiku i ne osećamo se krivim što profesionalno radimo svoj posao. Uostalom, kako ćemo izveštavati sa bilo koje konferencije za novinare ako ne prenosimo ono što se tamo govori? Ovo je direktan napad na nas, novi pokušaj da nas unište i utišaju i taj jedan makar slabašan glas javnosti koja ne želi da ćuti i žmuri na sve ovo što se dešava u stvarnosti”, rekao je Stojković.

Info Vranjske i Stojković sada imaju osam dana da daju svoj odgovor na tužbu.

Izvor: Beta