Biće izabran novi član komisije za ocenu medijskih projekata

Kragujevac, 11.03.2021. –

Posle povlačenja predstavnika Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljubiše Obradovića iz sastava tročlane komisije za ocenu medijskih projekata u Kragujevcu, biće izabran novi član i to neće pomeriti predvidjene rokove po konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja.

U Gradskoj upravi su još rekli da će novog člana komisije izabrati načelnik Gradske uprave za društvene delatnosti i poslove sa gradjanima Nikola Ribarić medju kandidatima koji su se već prijavili na konkursu za članove komisije, održanom paralelno sa konkursom za sufinansiranje medijskih sadržaja.

Potvrdjeno je da će konkurs biti nastavljen prema utvrdjenoj proceduri i bez pomeranja rokova.

Kako je novinarima rečeno, naredna sednica tročlane komisije biće održana za 15 do 20 dana.

Grad Kragujevac je, da podsetimo, krajem januara prvi put posle šest godina raspisao konkurs za sufinansiranje projekata od javnog interesa u oblasti informisanja.

Na prvi konkurs je prijavljeno 35 projekata, od kojih su 33 stigla blagovremeno i njih će ocenjivati komisija.

Za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja iz gradske kase je opredeljeno devet miliona dinara, a 500.000 dinara za organizovanje i učešće na stručnim i naučnim skupovima, unapredjenje profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja. Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti je  100.000 dinara po projektu, a najviši četiri miliona dinara.

Izvor: Glas Šumadije