Pretnje voditelju Mentalnog razgibavanja: Srešćemo se u tami

Beograd, 12.septembar 2019. godine-

Darko Mitrović, voditelj „Mentalnog razgibavanja“ na televiziji Nova S, kaže za Cenzolovku da su mu obe pretnje stigle preko Instagrama, od iste osobe, koju je prijavio policiji.

Jedan od voditelja emisije „Mentalno razgibavanje“, Darko Mitrović, objavio je na početku današnjeg izdanja te emisije da je u protekle dve nedelje dobio dve pretnje na Instagramu, ali da o prijavama koje je podneo nema povratnu informaciju iz policije.

Mitrović je rekao da je prvu pretnju dobio 29. avgusta i da je zajedno sa Junajted medijom, vlasnikom kanala Nova S na kojoj se emituje „Razgibavanje“, podneo prijavu odeljenju MUP-a za visokotehnološki kriminal. Pokušaj da se prijavi i druga pretnja, koja mu je upućena juče, nije bio uspešan jer, kako je rekao, na telefone u policiji nije se niko javljao.

Mitrović za Cenzolovku navodi da su mu obe pretnje stigle u vidu poruka i da ih je uputila ista osoba koja mu, između ostalog, poručuje „srešćemo se u tami“. Kaže i da je iznenađen reakcijom policije nakon prve podnete prijave.

„Imamo saznanja o tome ko je uputio pretnje i to smo dostavili policiji, očekujući da će na osnovu svega toga policija odmah reagovati, što se nije dogodilo. Kada su ljudi iz Junajted medije juče pozvali i zbog nove pretnje, ali i da bi čuli šta se dešava s prvom prijavom, niko se u policiji nije javljao na telefon“, navodi voditelj „Mentalnog razgibavanja“.

Napominje da ne zna šta bi mogao biti motiv za pretnje koje je dobio, ali da ne isključuje mogućnost da sve ima političku pozadinu.

„Nisam uplašen i, što je najvažnije, ništa od ovoga ne može da utiče na emisije koje radimo“, ističe Mitrović.

Izvor: Cenzolovka