Odbačena krivična prijava zbog obijanja stana novinara Milana Jovanovića

Beograd, 30. maj 2019. godine –

Drugo osnovno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv lica koje se sumnjičilo za obijanje iznajmljenog stana novinara Milana Jovanovića.

Kako piše Cenzolovka, prijava je odbačena zbog “nepostojanja sumnje da je lice koje se teretilo za izvršenje ovog krivičnog dela izvršilo to krivično delo”.

“Obaveštavamo vas da je krivična prijava koja se odnosi na izvršenje krivičnog dela teške krađe izvršenog na štetu Jovanović Milana odbačena zbog nepostojanja sumnje da je lice koje se teretilo za izvršenje ovog krivičnog dela izvršilo ovo krivično delo”, navodi se u pisanom odgovoru sajtu Cenzolovka iz Drugog osnovnog tužilaštva.

Jovanović je rekao “da mu tek sada ništa nije jasno” i da su, koliko se on seća, osobe koje su dovodili na prepoznavanje priznale da su učestvovale u obijanju stana.

“Dovodili su trojicu na prepoznavanje, na rekonstrukciju događaja. Kako to da sada nema elemenata za podizanje krivične prijave kad su dolazili na rekonstrukciju? Tek mi sad ništa nije jasno, nešto prikrivaju. Više nisam pametan, pojma nemam, ne mogu da tvrdim ni jedno ni drugo. Meni su tada policajci rekli da postoji mogućnost da je stan obijen jer je dugo bio prazan. Ne znam, ne mogu da tvrdim da obijanje stana ima veze i sa paljenjem moje kuće, ali mi nije jasno kako tužilaštvo odbija podizanje krivične prijave”, kazao je  Jovanović.

Novinar Milan Jovanović se sa suprugom Jelom Deljanin, posle paljenja kuće 12. decembra prošle godine, smestio u iznajmljeni stan na Banovom brdu. Nekoliko dana po ulasku u privremeni dom, 30. decembra, u večernjim satima, nepoznata osoba pajserom je razvalila vrata na terasi i ušla u kuhinju.

Jovanović, koji se u tom trenutku sa suprugom nalazio u stanu, kako je rekao, čuo je kako neko razbija vrata terase.

Skočio je iz kreveta i tražio od supruge da mu donese pištolj, i tada se provalnik, čiju je siluetu video na terasi, povukao.

On je o tome odmah obavestio policiju koja je izvršila uviđaj. Posle toga mu je dodeljena svakodnevna, 24-časovna policijska zaštita.

Jovanović je tada rekao da sumnja da je u pitanju ili nov pokušaj napada na njega ili zastrašivanje, jer se sve dogodilo samo tri dana posle odlaska u stan za koji je samo njegova porodica znala gde se nalazi.

U MUP-u su kazali da se “osoba uhapšena zbog sumnje da je nasilno pokušala da uđe u iznajmljeni stan novinara Milana Jovanovića ni na koji način ne dovodi u vezu sa Jovanovićem i paljenjem njegove kuće”. Rečeno je da je osumnjičeni S. P. (23) uhapšen sa još jednom osobom prilikom krađe bakarnih oluka sa jedne zgrade u Ulici Nikolaja Gogolja, kao i da se sumnjiči da je pre toga izvršio još četiri krađe na teritoriji opštine Čukarica.

Ranije, odnosno 11. januara, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je na konferenciji za novinare potvrdio da su uhapšene osobe koje se sumnjiče za pokušaj upada u Jovanovićev stan, kao i da su te osobe to priznale.

Izvor: N1