Zekić: Delovi spota SNS mogu da se emituju na televiziji

Beograd, 05. februar 2018. godine –

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je da će delovi spota Srpske napredne stranke (SNS) o opoziciji i protestima nesmetano moći da se emituju na televizijama i pokrivalicama u prilozima ili vestima.

“REM bi svakako reagovao u slučaju da je takav ili sličan spot emitovan u okviru vremena predviđenog za advertajzing, a pošto je emitovan u okviru priloga na vestima ili nekoj drugoj emisiji, to je deo uređivačke politike tih medija i nemamo na šta da reagujemo. Naročito u ovom slučaju, s obzirimo da je spot emitovan kao vest da je jedna stranka napravila spot”, kazala je Olivera Zekić za list “Danas”.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas, koji je u spotu predstavljen kao tajkun koji od “tajkuna broj 1” ide po još novca za organizaciju protesta, rekao je za list “Danas” da ne zna kome bi se obratio povodom uvredljivog spota.

Na konstataciju lista da bi to mogao da učini REM, Đilas je odgovorio: “Da se obratim Olveri Zekić da me zaštiti? REM-u koji ćuti na sve Pinkove, RTS-ove Hepije, Prve… već godinama? Na to što mi svakog dana crtaju metu na čelu? Od takvih zaštitu ne tražim. Ali bi im je sutra da sam u prilici dao. Nismo isti”, kazao je Đilas.

Predstavnik organizacije Transparentnost Srbija Zlatko Minić izjavio je da je evidentno da su televizije koje su emitovale spot SNS o opoziciji i protestima u Srbiji prekršile Zakon o elektronskim medijima zbog čega bi trebalo da reaguje REM.

Srpska napredna stranka objavila je u subotu uveče na svom sajtu, zvaničnim nalozima na društvenim mrežama, kao i na Jutjubu spot u kojem se ismevaju lideri opozicije Dragan Đilas i Vuk Jeremić i građanski protesti širom Srbije.

Izvor: N1