Hapšenje fukcionera SNS zbog napada na novinara: Kad stranka pusti niz vodu

Beograd, 27. januar 2019. godine –

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović uhapšen je juče zbog sumnje da stoji iza paljenja kuće novinara Milana Jovanovića. I sam novinar od početka je tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja, o kako kaže, kriminalnim aktivnostima predsednika Opštine Simonovića, koji, prema njegovim navodima, i stoji iza tog pokušaja ubistva.

Sa druge strane, portparolka Tužilaštva Milica Ljubičić za Tanjug je rekla da će Simonović biti ispitan povodom sumnji da je izvršio krivično delo „izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju“.

O malverzacijama nekadašnjeg direktora Železnica i aktuelnog predsednika opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću – novinar Žig info portala Milan Jovanović pisao je gotovo šest godina. Gotovo isto toliko dugo, protiv Simonovića je podnosio i krivične prijave nadležnim tužilaštvima i policiji.

„Niko ništa nije preduzeo, svi su mi tad govorili, i tadašnji načelnik policije i u tužilaštvu da su oni nemoćni da bilo šta preduzmu, dok god Dragoljuba Simonovića stranka ne pusti kroz vodu“, kazao je Jovanović.

Umesto niz vodu, Dragoljub Simonović je stranački napredovao. Postao je predsednik opštinskog odbora Srpske Napredne Stranke u Grockoj, zatim član beogradskog odbora i član glavnog odbora SNS-a. Prošlog januara Simonović je predsednika gradskog odbora naprednjaka i ministra policije Nebojšu Stefanovića proglasio i počasnim građaninom opštine Grocka, te mu, tim povodom, dodelio i povelju.

Ovog januara ministar policije govori o hapšenju partijskog kolege.

„Dugi niz godina sam sarađivao sa njim i prosto sam iznenađen da mu je nešto ovako palo na pamet i da je nešto ovako mogao da organizuje“, rekao je Stefanović.

Simonović se sumnjiči da je organizovao i naredio jednom pripadniku pripadnik Interventne jedinice policije, kojem je ženu zaposlio u Opštini Grocka, da napadnu novinara Jovanovića.

Naime, taj policajac je, prema rečima predsednika Vučića, zatim za hiljadu evra preneo nalog Igoru Novakoviću, koji je angažovao Aleksandra Marinkovića koji je zapalio Jovanovićevu kuću u Vrčinu i Bojanu Cvetković Šijacki, koja je bila vozač.

„Došlo je do požara na automobilu „mercedes“ u vlasništvu Jovanovićeve supruge Jele Deljanin, a nakon paljevine, požar se proširio na garažu i prizemlje kuće“, rekao je Aleksandar Vučić.

„Pa oni da su hteli da mi zapale samo auto mogli su ga zapaliti bilo gde na parkingu. Oni su hteli da me likvidiraju, to je treći pokušaj“, kaže Jovanović.

Likvidirali ga nisu, zato što ga je supruga u poslednjem momentu izvukla iz kuće u plamenu. Dom novinara je potpuno uništen.

I dok se Dragoljub Simonović sada nalazi u pritvoru, novinar Milan Jovanović već nedeljama živi u privatnom stanu. Kaže, prva vest koja mu uliva nadu da će pravda pobediti je vest o Simonovićevom hapšenju.

Jovanović: „Sad se osećam malo bezbednije jer je nalogodavac uhapšen“.

N1: A zašto malo bezbednije?

Jovanović: „Videću dokle ću ovo ići, da neće slučajno i on dobiti kućni pritvor ko što je dobila i ova dama koja je učestvovala u paljenju.

Videće, dodaje Jovanović, i šta će biti sa ostalim njegovim krivičnim prijavama koje je podnosio protiv Simonovića. Da li će, kako kaže, i dalje stajati u fiokama ili će nadležni, konačno, i njima početi da se bave.

Izvor: Cenzolovka