Novinar Milan Jovanović: Nepoznate osobe su mi upale u stan, policija vrši uviđaj

Beograd, 30. decembar 2018. godine –

Novinaru Milanu Jovanoviću iz Vrčina, kojem je nedavno spaljena kuća, nepoznati napadači provalili su večeras u iznajmljen stan na Banovom brdu.

Kako je Jovanović rekao za N1, on i supruga su legli u drugu sobu, u stanu je bilo mračno, kada su čuli da neko provaljuje balkonska vrata.

On je skočio i, kako je rekao, uzviknuo supruzi da mu doda pištolj.

To je, prema njegovim rečima, očigledno uplašilo napadače, s obzirom da su pobegli iz stana. Na balkonskim vratima su vidna oštećenja provale. Policija upravo obavlja uviđaj.

Urednik portala Žig info Željko Matorčević rekao je agenciji Beta da je Jovanović u trenutku napada povikao da mu supruga doda pištolj, posle čega su se napadači uplašili i pobegli.

“Mi smo krili lokaciju gde je Milan, niko nije znao osim policije, jer su dolazili s vremena na vreme, i kolege koji su ga povremeno obilazili. Ili oni (napadači) rade sa policijom ili su nekako saznali”, rekao je Matorčević.

On je dodao da Jovanoviću, nakon što su mu zapaljeni i uništeni kuća i automobil, niko nije ponudio policijsku zaštitu, a da je imao nameru da ode u tužilaštvo i zatraži da mu se dodeli zaštita.

“Mene je Milan danas zvao i kazao da ima neka saznanja i da obavezno svi mi zatražimo zaštitu, da je toliko opasno, i večeras se dešava ovo što se desilo”, rekao je Matorčević.

Milan Jovanović se u privatan stan doselio s obzirom da mu je cela kuća 12. decembra zapaljena, kada su, kako veruje, zbog njegovog pisanja, ubačeni molotovljevi kokteli usred noći kroz prozor kuće.

Donedavno je živeo kod komšija, a pre pet dana on i supruga su iznajmili stan na Banovom brdu.

Kaže da je uplašen za svoju bezbednost, da je više puta policiji govorio to, ali da mu nikada nije pružena policijska zaštita.

Podsetimo, novinaru Žig info kuće je zapaljena 12. decembra tokom noći. Nepoznati napadači sa kapuljačama su na njegovu garažu koja se nalazi u dvorištu bacili dva molotovljeva koktela, a u požaru je izgorela cela njegova imovina.

Jovanović je tada napomenuo da su on i Željko Matorčević, urednik portala Žig info, i ranije dobijali pretnje, kao i da su ih prijavljivali policiji uz navođenje imena osobe „koja želi da ih ubije“, ali da rezultati istrage nisu poznati.

„Malo je nedostajalo da poginem noćas. Sva sreća, izvukla me je supruga. Kuća mi je izgorela do temelja. Sve što sam radio poslednjih godina je uništeno. Nemam čak ni garderobu“, rekao je Jovanović za Insajder nakon napada.

Zbog sumnje da su zapalili kuću novinara Milana Jovanovića iz Grocke, policija je uhapsila tri osobe. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio juče da su privedeni nalogodavac i još dve osobe za koje se sumnja da su izvršile krivično delo.

Bojana Cvetković Šijacki, osumnjičena za pomaganje u podmetanju požara u njegovoj kući, priznala je krivicu. Ona je zaključila sporazum o priznanju krivičnog dela s Drugim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, nakon čega je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Izvor: Insajder.net