Jovanović: Nalogodavac predsednik opštine Grocka, strahujem za svoju bezbednost

Beograd, 26. decembar 2018. godine –

Novinar portala “Žig info” Milan Jovanović, kome je nedavno zapaljena kuća, optužuje predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića da je nalogodavac napada. “Strahujem za svoju bezbednost jer nalogodavac nije uhapšen”, kazao je.

“Policija mi nije ponudila zaštitu, ne isključujem mogućnost da će sutra da me ubiju, ali makar znam da se barem nešto u životu radio”, kazao je gost Novog dana.

On je rekao da osobe koje su optužene za napad ne poznaje, ali je dodao da je saznao kako su dvoje od njih povezani sa predsednikom opštine. “Nikad ih nisam upoznao, a ubeđen sam da je nalogodavac predsednik opštine Grocka”, kaže.

Jovanović je ispričao kako ga je Simonović prvi put napao još pre šest godina kada je pisao o, kako je naveo, kriminalnim radnjama Simonovića, a kasnije i kada je pisao o malverzacijama u vezi sa gasifikacijom u toj opštini.

Obraćao se, kako kaže, i tužilastvu, odeljenju za organizovani kriminal, ali niko ništa nije preduzeo.

“Obratio sam se i Vučiću, kao i Ani Brnabić, ministru Branku Ružiću – ništa nisu preduzeli”, dodaje.

Jedina koja mu je odgovorila bila je ministarka pravde Nela Kuburović sa informacijom da je je sva njegova dokumentacija prebačena na Viši sud, kaže Jovanović i dodaje da mu je i iz suda javljeno da je kod njih stigla dokumentacija. “To je bilo oko tri meseca”, kaže.

Jovanović tvrdi da je predsednik opštine naručio njegovo ubistvo i da za to ima dokaze, jer su mu to prenele osobe koje su, kako kaže, bile angažovane za to. “Oni su to potvrdili policiji. To je bilo prošle godine. Dostavio sam tu izjavu tužilaštvu i policiji, i dopune izjave. Ništa nije preduzeto”, kaže.

Jovanović dodaje i da ga nakon napada niko iz opštine nije pozvao, niti ponudio pomoć.

Posle nagodbe koju je dogovorila sa tužilaštvom osumnjičena za paljenje kuće, Jovanović kaže da se oseća “bedno”.

“Osećam se bedno posle te presude, njom je svakom novinaru stavljena meta na čelo. Ako imate 400 evra vi možete da nekome zapalite kuću. Nisam samo ja u pitanju, već svi novinari u Srbiji, isto čeka i njih sutra”.

On je rekao i da očekuje da će nalogodavac biti otkriven.

“Dobio sam informaciju iz policije i iz tužilaštva da su nemoćni da bilo šta urade dok ga stranka ‘ne pusti niz vodu’. Vučiću je već vreme da ga ‘pusti niz vodu’, zašto ga štiti… neka mi objasni. Da li su svi članovi SNS izuzeti iz zakona, i zašto?”, upitao je novinar.

Jovanović kaže da će nastaviti da se bavi istim poslom “još žešće” i da ga “pokolebati neće”.

“Još veću energiju mi daje da radim jer vidim da me niste ostavili samog, imamo podršku kolega, javnosti. Hvala svim građanima koji uplaćuju novac da obnovim krov nad glavom. Ohrabrila me reakcija svih. To uliva nadu za bolje sutra u ovoj zemlji”, zaključio je gost Novog dana.

Izvor: N1