Odbijena tužba Vukašina Obradovića protiv TV Pink

Beograd, 01.mart 2018.godine –

Viši sud u Beogradu odbacio je tužbu bivšeg predsednika NUNS-a Vukašina Obradovića protiv TV Pink, vlasnika i glavnog i odgovornog urednika te televizije Željka Mitrovića i urednika informativnog programa te televizije Gorana Gmitrića.

Obradović je tužio TV Pink, Mitrovića i Gmitrića za povredu časti i ugleda jer je TV Pink 25. januara 2016. godine prenela Mitrovićevo otvoreno pismo u kome se iznosi niz neistinitih informacija i uvreda. Pismo je više puta emitovano tog, kao i sledećeg dana.

Mitrović je u pismu naveo da je Obradović najpre prihvatio pa zatim odbio učešće u emisiji “Teška reč”, da mu je Obradović slao SMS poruke u pijanom stanju, da pokušava da TV Pink oduzme pravo na prikazivanje dokumentarnog programa o društvenim devijacijama.

Sud je u obrazloženju naveo da sporni navodi u pismu jesu prouzrokovali “određena negativna osećanja” kod Obradovića, ali da je “priroda” tih navoda takva da “nisu prouzrokovali povredu časti i ugleda”.

Informacije objavljene u otvorenom pismu da je “Obradović prvo pristao da učestvuje u emisiji ‘Teška reč’, koja se emituje na TV Pink a zatim odustao”, da je kao razlog neučestvovanja u SMS poruci naveo da Mitrović misli da je Obradović “nedovoljno inteligentan”, da Obradović “pokušava da TV Pink oduzme pravo na prikazivanje dokumentarnog programa o društvenim devijacijama” nisu podobne da povrede čast i ugled, piše u obrazloženju presude.

Prema mišljenju suda, u konkretnom slučaju radi se o “interpretaciji, odnosno mišljenju” Mitrovića koje je stekao u komunikaciji sa Obradovićem.

Sud je ocenio da navodi iz pisma: “PS. Molim te Vukašine da mi sledeći put ponoćnu poruku pošalješ u treznom stanju” nemaju “lezionu sposobnost”, odnosno nisu podobni da povrede čast i ugled tužioca.

Izraz “u treznom stanju” iznet je u “kontekstu jednog određenog događaja” i taj izraz je širi pojam od izraza “pijan” ili “alkoholisan” i obuhvata veći raspon stanja u kome se jedno lice može nalaziti, utvrdio je sud.

Obradović je najavio da će se žaliti na presudu.

Izvor: NUNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*