Slobodan Arežina ponovo tužio RTV zbog nezakonite smene s mesta direktora programa

Beograd, 28.februar 2018. –

Nakon tužbe kojom osporava odluke generalnog direktora RTV o postojanju dva direktora programa RTV, Arežina sada od suda traži i poništavanje odluke Upravnog odbora RTV o njegovom razrešenju, drugom po redu u protekle dve godine.

„Nalazim se u identičnoj poziciji kao 2016. godine“, izjavio je za Cenzolovku Slobodan Arežina, dvostruko bivši direktor programa RTV, nakon što je juče podneo novu tužbu, drugu u mesec dana, protiv, i dalje, matične kuće.

Novom tužbom Arežina traži od Osnovnog suda u Novom Sadu poništavanje više akata: odluke Upravnog odbora RTV od 29. januara 2018. o njegovoj smeni, rešenja generalnog direktora kojim se Arežina proglašava viškom zaposlenih, te aneksa ugovora o radu.

„Dokazaću da je moja druga smena s mesta direktora programa RTV nezakonita baš kao i ona iz 2016. godine, a kao dokaz priložiću dve sudske presude koje to nedvosmisleno potvrđuju“, naveo je Arežina.

Dualno direktorovanje

U prvom mesecu ove godine RTV se ponovo našao u centru pažnje, no i ovog puta ne zbog dobrih rejtinga i tome slično. Iako se u prvi mah činilo da je pokrajinski javni servis spreman da postupi po pravosnažnoj presudi Apelacionog suda iz novembra 2017. i da Arežinu vrati na mesto s kojeg je smenjen u maju 2016. godine, vrlo brzo je postalo jasno da im tako nešto zapravo ne pada na pamet.

Arežina je 29. decembra prošle godine, rešenjem zamenika generalnog direktora RTV Jožefa Klema, zaista bio vraćen na mesto direktora programa RTV, međutim, na tome se i završilo postupanje po presudi novosadskog suda. Arežinini apeli menadžmentu kuće o neophodnoj primopredaji dužnosti s direktoricom programa Sonjom Kokotović Zečević, rezultirali su – uvođenjem dualnog direktorovanja!

Kako je došlo do toga? Suprotno Statutu RTV i sistematizaciji radnih mesta u toj kući, generalni direktor RTV Miodrag Koprivica poziva 11. januara novog-starog direktora i direktoricu programa koju je Upravni odbor izabrao posle Arežinine smene da pronađu način da tu funkciju ubuduće – obavljaju zajednički! Koprivica u svom dopisu jasno stavlja do znanja Arežini da primopredaja dužnosti koju traži „nije moguća“ pošto Sonji Kokotović Zečević nije prestala funkcija na koju je izabrana 30. maja 2017, na mandatni period od četiri godine.

Izvor: CENZOLOVKA