Insajder: Osuda huliganskog ponašanja i pitanje za MUP

Beograd, 14.06.2023. –

Redakcija Insajdera, posle 14 godina crtanja mete, i novog skandiranja sinoć na košarkaškoj utakmici Partizan – Crvena Zvezda u Areni, traži – ne samo da prestane da se ugrožava bezbednost urednice Brankice Stanković, već da jednom zauvek takvo huligansko ponašanje nestane iz javnog prostora!

Za to je potrebno mnogo više od pukih reakcija, i osuda. 

Potrebne su konkretne akcije nadležnih institucija. Novinarki ne sme da bude potrebna hrabrost da bi radila svoj posao.

Ne verujemo ni danas da je država nemoćna u borbi sa huliganima, ne verujemo da se oni sami organizuju, ali verujemo da svi zajedno možemo da ih pobedimo, posramimo, i zauvek sklonimo od sporta, od naše dece i iz naših života.

Insajder tu borbu vodi već godinama i nastavićemo, bez obzira na to što institucije ove zemlje čine sve  da svi poverujemo da su nemoćne.

Pozivamo navijače koji su u hali zbog sporta da, već na sutrašnjoj utakmici, pokažu da se ne slažu sa grupom huligana koji vređaju i prete novinarki i urednici Insajdera.

Očekujemo da organizatori utakmice budu dostojni imena Kluba koji ne može da izbegne odgovornost za tolerisanje ponašanja huligana koji se zaklanjaju iza njihovih klupskih boja.

MUP snima svaku utakmicu i zato javno postavljamo pitanje da li su u Sektoru 200 Zapad, iz kojeg dolazi preteće skandiranje, huligani protiv kojih je MUP podnosio više krivičnih prijava za razna krivična dela?

Očekujemo odgovor – pre sutrašnje utakmice.

Izvor: Insajder