Napadnut fotoreporter lista „Pančevac“: Trojica muškaraca mu zadali udarce i oduzeli karticu s fotografijama

Pančevo, 04.05.2023. –

Fotoreporter lista „Pančevac” Milan Šupica fizički je napadnut danas u Ulici svetog Save u Pančevu, posle obavljanja svoje profesionalne dužnosti.

Njega su, pošto je izašao iz automobila nadomak kuće u kojoj živi, napala tri za sada nepoznata čoveka, najpre verbalno, a potom i fizički. Dobio je nekoliko udaraca pesnicom u grudi i oduzeta mu je kartica sa snimljenim materijalom, saopšteno je iz redakcije Pančevca.

Navodi se da se Šupica na Jabučkom putu zaustavio kako bi u improvizovanoj piljari fotografisao cveće, a kada ga je prodavačica pitala zašto to radi, pokazao joj je službenu legitimaciju.

Nakon toga se automobilom uputio ka centru grada, a tri napadača su ga, najverovatnije od piljare, pratila svojim vozilom i kada se zaustavio u Ulici svetog Save izašli su iz automobila, izvukli Šupicu iz kola, pretili mu verbalno i potom pocepali torbu u kojoj je bio fotoaparat.

Zatim je Šupica dobio nekoliko udaraca u grudi, a kada je hteo da pozove policiju otet mu je telefon, izvađena kartica iz fotoaparata i nasilnici su, uz pretnje, bacili na zadnje sedište vozila telefon i fotoaparat, dok su karticu poneli sa sobom.

O svemu je obaveštena policija, a podneta je krivična prijava za nanošenje lakših telesnih povreda i krađu imovine tokom obavljanja profesionalne delatnosti, navodi se u saopštenju.

Izvor: NUNS