RTV bez novih sadržaja nezavisnih produkcija u prvoj polovini godine

Novi Sad, 24.04.2023. –

Novih programskih sadržaja nezavisnih produkcija u prvoj polovini godine na Radio-televiziji Vojvodine neće biti zbog nedostatka finansijskih sredstava, a novi konkurs za spoljne produkcije trebalo bi da bude raspisan na jesen, rekli su za sajt UNS-a iz kabineta generalnog direktora RTV-a.

„Usled nedostatka finansijskih sredstava, odlučeno je da se u prvoj polovini tekuće godine ne nabavljaju novi programski sadržaji nezavisne produkcije. Do novog konkursa, mogu biti zastupljeni programi nezavisnih produkcija koji su već izabrani na javnom konkursu“, navode iz RTV-a za UNS.

Iz kabineta generalnog direktora RTV-a dodaju da zbog nove programske šeme konkurs planiraju za jesen.

„Novi konkurs planiramo za jesen, za nabavku novih programskih sadržaja za potrebe nove, jesenje programske šeme“, dodali su.

UNS je osim RTV-a, pitao i Radio-televiziju Srbije (RTS) zbog čega nisu raspisali konkurs za spoljne produkcije za ovu godinu i kada će to učiniti, ali odgovor do danas nismo dobili.

Podsetimo, prema Zakonu o javnim medijskim servisima, javni servis je dužan da obezbedi najmanje 10 odsto godišnjeg programskog vremena ili 10 odsto godišnjeg budžeta za nezavisne produkcije.

Izvor: UNS