Martinoli: REM nagradio one koje je kažnjavao, to je neverovatno

Beograd, 04.08.2022. –

Profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti teoretičarka medija, Ana Martinoli izjavila je da je Regulatorno telo za elektronske medije svojom poslednjom odlukom nagradilo emitere o čijem radu se samo negativno izjašnjavalo proteklih godina.

„Imali ste 14 televizija prijavljenih na konkursu, a vi ste odlučili da nagradite one četiri za koje ste sami konstatovali da nemaju kvalitetan program, da ne unapređuju tržište, izricali ste im mere opomene, čak privremene zabrane programa, a na kraju ste opet rekli da će te četiri televizije zadržati nacionalnu frekvenciju – e, to je neverovatno“, rekla je Martinoli, koja je učestvovala u izradi elaborata za Novu S, za nedeljnik Vreme.

Ona je istakla da je „zakonska obaveza emitera da radi u interesu javnosti, a to znači da se javnost ne obmanjuje, da joj se ne uskraćuju informacije, da se ne plasiraju lažne vesti, da se ne promovišu pseudonauka i teorije zavera, nasilje i govor mržnje“.

„Kada pogledam medije u Srbiji, imam utisak dramatične tabloidizacije, agresije i senzacionalizma dovedenih do krajnjih granica. Ali, ono što je moj najjači utisak i najveći strah – to je relativizaicija istine“, naglasila je Martinoli.

Izvor: N1