Napad i teške uvrede Đukanovića novinaru Sejdinoviću zbog teksta u „Vremenu“

Beograd, 14.07.2022. –

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) i advokat Vladimir Đukanović na Tviteru je uputio niz uvreda novinaru Nedimu Sejdinoviću posle teksta koji je Sejdinović objavio u nedeljniku “Vreme”. Redakcija “Vremena” u saopštenju navodi da Đukanović “crta metu” na čelu Sejdinoviću i zahteva od nadležnih organa da hitno reaguju.

„Vreme“ je povodom objave Đukanovića saopštilo da visokopozicionirani funkcioner Srpske napredne stranke, „crta metu na čelu“ novinaru Sejdinoviću zato što mu se nije dopao njegov tekst.

„Nedeljnik ‘Vreme’ oštro osuđuje napad Vladimira Đukanovića – visokopozicioniranog funkcionera Srpske napredne stranke na našeg novinara Nedima Sejdinovića. Reč je o crtanju mete na Sejdinovićevom čelu šovinističkom optužbom da je ‘srbomrzac’ samo zato što se Đukanoviću nije dopao tekst u ‘Vremenu’ o njegovoj političkoj i advokatskoj praksi. Na ovaj način se naš novinar direktno fizički ugrožava. Pored toga, Đukanović na primitivan način lično vređa Sejdinovića iza čega se takođe krije šovinistička poruka“, navodi se u saopštenju.

Nedeljnik zato zahteva od nadležnih organa da hitno reaguju i sankcionišu Đukanovićevo ugrožavanje bezbednosti novinara.

Reč je o tekstu pod naslovom „Vladimir Đukanović: Poverenik za Palatu pravde i celu Jovanjicu“.

U njemu Sejdinović navodi da, kao što je zadatak Aleksandra Vulina da u policiji očisti preostale kadrove Nebojše Stefanovića i druge neposlušnike, takav zadatak advokat i medijski radnik Vladimir Đukanović ima u pravosuđu.

„Na udaru su prvo ljudi koji ­koliko-toliko drže do savesti i profesije. Definicija stanja u srpskom pravosuđu, kažu cinici, glasi: Đuka te tuži, Đuka ti sudi, Đuka te brani“, piše, između ostalog, u tekstu.

Izvor: N1