ANEM osudio skandiranje navijača Partizana protiv Brankice Stanković

25.05.2022. –

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) osudila je skandiranje navijača protiv glavne i odgovorne urednice televizije Insajder Brankice Stanković na košarkaškoj utakmici Partizan – Budućnost, koja je odigrana 22. maja u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

„Ne ulazeći u motive i spekulacije o tome da je u pitanju deo navijača koji su 2009. godine na južnoj tribina stadiona FK ‘Partizan’ bacali gumenu lutku, pogrdno skandirajući i preteći Brankici Stanković, ANEM očekuje brzu reakciju nadležnih organa u otkrivanju i kažnjavanju počinilaca“, ističe se u saopštenju.

Ističe se da je nedopustivo da 13 godina posle incidenta na fudbalskoj tribini, ponovo svedočimo izlivima mržnje grupe navijača Partizana i da ANEM očekuje da se tim povodom oglase i čelnici sportskog društva Partizan Milorad Vučelić i košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović i nedvosmisleno osude incident, te da se distanciraju od takve podrške navijača.

„Svaka drugačija reakcija vodi skorom ponavljanju sličnog incidenta i ohrabrivanju aktera koji ovakvim ponašanjem ugrožavaju život i rad medijskih radnika“, ocenio je ANEM.

“Niko od nadležnih nije reagovao”

Na portalu Insajder saopšteno je da, iako se događaj odigrao pred punom halom i iako je bio prenošen na televiziji, “do danas niko od nadležnih nije reagovao”.

Ocenjuje se da je “vreme prošlo, ali da su neke stvari ostale nepromenjene” i podseća da je zbog eksplicitnih pretnji koje su joj upućene pre 13 godina, Staković živela pod policijskim obezbeđenjem.

Izvor: N1