Judita Popović podnela REM-u prijavu zbog objavljivanja fotografija žrtava

Beograd, 15.03.2021. –

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judita Popović izjavila je da je toj instituciji podnela prijave zbog emitovanja fotografija žrtava kriminalne grupe Veljka Belivuka, kao i zbog kontinuiranog nasilja u rijaliti programima.

„Sačekala sam prethodnu nedelju, da vidim šta se sa tim dešava i da li će reakcija biti, ali pošto je usledila velika tišina, prosledila sam REM, kao članica Saveta, sopstvenu prijavu koju sam ranije podnela“, rekla je Judita Popović za portal Nova.rs.

Ona je navela da će sutra biti održana sednica Saveta REM i da očekuje da će se raspravljati o tim, ali i o mnogim drugim važnim temama, pošto „ima dosta toga na šta REM treba da obrati pažnju“.

Podsetimo, ministar policije Aleksandar Vulin i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prikazali su posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost 6. marta fotografije tela dve žrtve za čija ubistva je osumnjičena kriminalna grupa Veljka Belivuka.

Iz Tužilaštva za organizovani kriminal su za CINS naveli da je „cilj objavljivanja fotografija na konferenciji za medije utvrđivanje identiteta“.

Izvor: N1