Poziv na onlajn diskusiju o konkursnom sufinansiranju medijskih sadržaja od javnog interesa

Beograd, 23.01.2021. –

Centar za održive zajednice iz Novog Sada, uz podršku Medijskog odeljenja Misije OEBS-a u Srbiji i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, organizuje onlajn diskusiju pod nazivom: “Konkursno sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa: Predstavljanje rezultata projekta ‘Otvorenim podacima do kvalitetnijeg projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja’”, koja će se održati u petak 29. januara 2021. godine, putem Zoom platforme od 11 do 13 časova.

Na diskusiji će biti reči o značaju otvorenih podataka i konkursnog sufinansiranja javnog interesa u sferi javnog informisanja, rešenjima predviđenim u Medijskoj strategiji, kao i o rezultatima projekta “Otvorenim podacima do kvalitetnijeg projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja“. Radna verzija programa je u prilogu.

Centar za održive zajednice, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Medijskog odeljenja Misije OEBS-a u Srbiji, realizovao je ovaj projekat, koji je podrazumevao rad na prikupljanju podataka o procesu konkursnog sufinansiranja javnog interesa u sferi javnog informisanja u periodu od početka 2015. do kraja septembra 2020. godine. On je podrazumevao potpunu otvorenost i transparentnost prikupljenih podataka u mašinski čitljivom formatu, njihove analize, izradu veb aplikacije i  preporuka kako bi ovaj proces mogao da se unapredi.

Za učešće u onlajn diskusiji potreban je računar sa pristupom internetu i zvučnik ili slušalice. Kamera i mikrofon su poželjni, ali nisu neophodni.

Za postavljanje pitanja, tokom trajanja Zoom prezentacije, mora da se prijavi u četu, a moderatori će uključivati učesnike po redosledu prijavljivanja. Organizatori mole za razumevanje za vremensko ograničenje, te da se prema tome i pitanja ograniče, kako bi svi zainteresovani mogli da uzmu učešće u diskusiji.

Za prisustvo u diskusiji obavezna je registracija na ovom LINKU.

Izvor: Cenzolovka