Odloženo ročište u slučaju napada na novinarke Pinka

Beograd, 02.februar 2018.godine – 

Za 11. maj odloženo je ročište u slučaju protiv Dejana Vulićevića optuženog za napad na novinarke Televizije Pink Gordanu Uzelac i Maru Dragović. Branilac optuženog Marko Pušica rekao je da im nije ne vreme uručen optužni predlog, koji im je, kako je naveo, dat na sudu tek danas.

Pušica je zato tražio da se glavni pretres odloži, kako bi imali uvid u taj dokument i kako bi se adekvatno pripremili za odbranu optuženog.

Na sledeće ročište u Višem sudu u Beogradu će biti pozvane i oštećene novinarke Pinka, kako bi svi bili saslušani tada, javlja reporterka N1.

Novinarke Televizije Pink Uzelac i Dragović, napadnute su neposredno posle protesta pokreta Dveri i Zdrave Srbije 16. septembra ispred Televizije Pink.  

Televizija Pink tada je tvrdila da je Gordana Uzelac zadobila potres mozga, a da je Mari Dragović polomljeno rebro, zbog čega su tri dana provele na Urgentnom centru, dok je list Danas objavio medicinski izveštaj sudskog veštaka Branimira Aleksandrića u kojem se navodi da one nisu imale teške povrede.  

“Gordana Uzelac zadobila je samo površne nagnječine mekih tkiva u desnom slepoočnom predelu, što predstavlja laku telesnu povredu. Dragović je zadobila samo površne nagnječine mekih tkiva u potiljačnom predelu”, navodi se u Aleksandrićevom nalazu koje je zatražilo Više javno tužilaštvo.

Osumnjičeni za napad na novinarke TV Pink Dejan Vulićević (46) uhapšen je odmah nakon mitinga, a sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu tada mu je odredio privor do 30 dana.

On je pušten da se brani sa slobode.

Vulićević se tereti da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu.

Pokret Dveri saopštio je da se za vreme protesta tog pokreta i Zdrave Srbije ispred zgrade TV Pink u Beogradu nije dogodio nikakav incident sa novinarkama TV Pink i osudili su svaki vid nasilja.

Izvor:N1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*